De stream op je tv kijken?

Je kunt de stream (wat je te zien krijgt als je de meegestuurde link aanklikt) dus ook via je televisie kijken. Dat kan via verschillende opties:

Via een HDMI-kabel
Sluit de HDMI-kabel aan op de uitgang van je computer/laptop en op de HDMI-ingang van je TV. Selecteer bij de beeldinstellingen van je besturingssysteem de TV als output. Zet de TV aan en kies de gebruikte HDMI-ingang van je TV als input. Daarna zal je TV meteen het beeld én geluid van je computer/laptop weergeven. Ga vervolgens via je computer/laptop naar de stream.

Via Airplay (Apple TV)
Vanaf een iPhone of iPad
Verbind jouw Apple iPhone of iPad met hetzelfde WiFi-netwerk als jouw Apple TV of AirPlay 2-compatible smart TV. Ga via je iPhone of iPad naar de stream, tik op het Airplay icoon in de videoplayer en kies het apparaat waarop jij wilt kijken.

Vanaf een Mac
Verbind jouw Mac met hetzelfde WiFi-netwerk als jouw Apple TV of AirPlay 2-compatible smart TV. Ga op je Mac naar de stream en klik in de videoplayer op het Airplay icoon. Kies het apparaat waarop jij wilt kijken.

Via Chromecast
Via je Chrome browser (computer of laptop)
Open Chrome op je computer en ga naar de stream. Klik rechtsboven op Meer (of een icoontje met meerdere puntjes) en vervolgens op Casten. Kies het chromecast-apparaat waarop je de stream wilt bekijken. Als je de Chromecast al gebruikt, vervangt de content wat er op dat moment wordt weergegeven op de tv.

Jouw computerscherm casten
Je kunt jouw volledige computerscherm weergeven via Chrome op Mac, Windows en Chromebooks. Open hiervoor Chrome op jouw computer en ga naar de stream. Klik rechtsboven op Meer (of een icoontje met meerdere puntjes) en vervolgens op Casten. Klik bovenaan naast ‘Casten naar’ op de pijl-omhoog en kies voor Bureaublad casten. Kies het Chromecast-apparaat waarop je de stream wilt bekijken.

Help, de stream start niet!

Dat heeft waarschijnlijk te maken met de cookies in je browser. Verwijder deze, sluit vervolgens je browser en probeer het opnieuw. Het kan ook zijn dat de stream wordt geblokkeerd door een AdBlocker of antivirusprogramma. Zet je AdBlocker uit en/of maak voor de stream een uitzondering in je antivirusprogramma.

Als dit niet lukt, probeer de stream dan te kijken in een andere browser. Gebruik je Chrome en heb je extensies geïnstalleerd die data verzamelen? Zet deze dan uit.

Helpt het bovenstaande niet, update dan je browser.

De stream hapert of loopt vast
Check of je internetverbinding in orde is. Is dit niet het probleem, kies dan een lagere afspeelkwaliteit door middel van het kwaliteits selector icon in de play bar. Mocht dit nog niet helpen, verwijder dan je cookies en start de stream opnieuw.

Ik heb wel beeld, maar geen geluid
Controleer in de videoplayer of het geluid niet op ‘mute’ staat via het geluidsicoontje in de playerbar. Indien het geluid in de videoplayer aan staat, controleer dan via je instellingen naar welke geluidsbron het geluid wordt gestuurd.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je Bluetooth headset verbonden is met je apparaat. Om het geluid via je apparaat af te laten spelen moet je het ‘output’ kanaal op het apparaat zelf zetten in plaats van de koptelefoon.