666 The Nightmare, LIVE in ’t Slik!!

Wanneer:
13 februari 2016 @ 22:30 – 14 februari 2016 @ 02:00
2016-02-13T22:30:00+00:00
2016-02-14T02:00:00+00:00
Waar:
't Slik
Kosten:
Gratis
Contact:

‘His number is six hundred and sixty six. The number of the beast!’ luidt het in de Engelstalige bijbel. En zo is het maar net, want het rockgezelschap met dezelfde naam is een beest van een band! 666 The Nightmare is de volledige naam en omgeven door mysterie brengt dit 7 – koppige rockmonster een angstaanjagende show vol glam- en hardrockcovers. Niet echt geschikt voor tere zieltjes maar wie niet bang is voor een stelletje geschminkte mafkezen, het Grote Gebaar niet schuwt en een kinky knipoog op zijn tijd kan waarderen, zal een liveshow van 666 The Nightmare fantastisch vinden.

De sleutelwoorden bij 666 The Nighmare? De jaren ’70, herkenning en hardrock. De bizar uitgedoste muzikanten van deze 7-koppige band hebben hun ziel en zaligheid verkocht aan hun eerste, hun grote, hun énige liefde: HARDROCK. Grootse klassiekers en onweerstaanbare evergreens worden daarbij op een indrukwekkende en behoorlijk authentieke wijze gebracht. Alsof Alice Cooper een verbond is aangegaan met Kiss waarbij Jimi Hendrix als gitaarleraar fungeerde en – jawel – ABBA de zangkoortjes voor haar rekening nam. Freddie Mercury en Nina Hagen zagen dat het goed was. Deep Purple, Slade en The Sweet knikten instemmend. En zelfs The Osmonds en Mud fronsten bewonderend de wenkbrauwen… ‘666 The Nightmare’ brengt het allemaal samen en het klinkt alsof het nooit anders bedoeld is!

Blikvangers

‘666 The Nightmare’ bestaat uit 7 muzikanten met een nietsontziende dadendrang. Blikvangers The Joker en zijn partner in crime Cat Woman snijden met hun hoge, bloedzuivere stemmen door merg en been. Zij worden daarbij gesteund door het gitaarwonder RatMan, de formule 1 coureur onder de snarenplukkers en tevens lid van de thrash metalband X-tinXion. Eveneens een grootheid is de bizarre soundwizzard op keyboards, luisterend naar de naam Mad Mask. Maar ook de rest is eigenlijk te link om met blote handen aan pakken. Collega-gitarist ‘Angus Old’ blijkt een zuipende, vrouwenverslindende macho; de noeste baardmans Jan Manson gebruikt zijn basgitaar als een pikhouweel. Dit duo speelde jaren bij de befaamde band Flat Out maar verruilden die supergroep voor de onversneden rock van 666. Drummer ‘Mister Death’ oogt weliswaar als een kruising tussen Magere Hein en Keith Moon, maar geselt zijn drumkit als door de duivel op zijn hielen gezeten.

666 The Nightmare is alles waar je als jonge muzikant en opstandige puber van droomde; krachtig en meeslepend, onmiskenbaar gevoelig maar ook intimiderend hard. Een muzikale macht die je onbarmhartig bij de keel grijpt en het voelt goed! Daar kwamen duizenden mensen in het verleden wel achter. 666 The Nightmare speelde de afgelopen jaren met grote acts zoals Alice Cooper, Within Temptation, Mother’s Finest, Gorki en Focus en waren headliner op heel wat grote festivals. Spreek in vele contreien de naam ‘666 The Nightmare’ uit en u zult zien, u bent meteen de beste vriend van alle rockers.

 

666 the nightmare persfoto